Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Thursday, September 11, 2014

Woensdagavond

Deze avond waren er 3 heats, Jan-Marcel was de eerste in de tweede heat. Toronto had een gebroken spaak en reed niet nog een keer deze avond. Dat gaf Jan-Marcel de mogelijkheid om in de derde heat te starten. Hij zou de laatste rijder zijn van de avond, na ondere andere Barbara en Ellen. Vlak voor de start was de ketting eraf gekomen. Het kostte Thomas wat moeite om hem erweer op te krijgen, maar het lukte nog voordat Jan-Marcel moest starten. De eerste startpoging eindigde in een omgevallen fiets. James Schroeder hielp Thomas om de fiets op te tillen en daarna weer op de banden te zetten, zodat er nogmaals gestart kon worden. De tweede keer ging prima. Ergens onderweg ging de fiets naar de linkerrijbaan om een probleem aan te geven en dat er gevangen zou moeten worden. De auto haalde de fiets in, Thomas en Erika gingen eruit om de fiets te vangen. Maar Jan-Marcel was inmiddels weer aan het versnellen, haalde de auto in en ging verder. Thomas en Erika gingen terug de auto in om achter de fiets aan te rijden.

Jan-Marcel had een mooie stop bij de vangers, Barclay is daar heel goed in. Jan-Marcel had moeite om uit de fiets te komen, omdat hij zijn benen had opgeblazen. We hebben hem eruit moeten helpen. Het kostte hem wat tijd om een beetje bij te komen, daarna zijn we terug naar het hotel gegaan. Jan-Marcel heeft nog zitten peddelen op de warming-up fiets om de bloedsomloop lekker op gang te houden en zijn herstel te bevorderen. En weer naar het Civic Center waar we hoorden dat Jan-Marcel een snelheid van 72 mph had behaald. Nu gaan we eerst wat eten.

No comments:

Post a Comment