Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Tuesday, September 9, 2014

Team Delft heeft ons ge-Mats-t

Vanochtend ging de wekker nog wat vroeger, zodat we ruim op tijd zouden zijn en rustig alles konden klaarzetten en warmrijden. Er waren twee kwalificatie heats, Jan-Marcel zat in de tweede. Mats, de starter op skeelers van Delft heeft ons geweldig geholpen met starten, zodat Jan-Marcel goed wegkwam. Daar hadden we twee pogingen voor nodig. Met de Cygnus Chronos goed op weg, reed Sjaak de chase auto met Thomas en Erika erachteraan. De fiets ging goed door de tijdwaarneming en stond al bijna stil bij de vangers.

Na bijgekomen te zijn, zijn we naar het hotel gereden voor wat spullen en weer naar een rustige weg om het starten te oefenen. Dat gaat steeds beter. De temperaturen liepen al aardig op tijdens het oefenen en de zon was ook al fel. Het luik moest er regelmatig af omdat het erg warm werd in de fiets. Daarna via het hotel om om te kleden naar het Civic Center voor de rijdersmeeting, lunch en de show-and-tell waarbij de schoolkinderen de fietsen komen bekijken en handtekeningen komen vragen.

De gemeten tijd van Jan-Marcel zijn kwalificatie run is 64 mph.

No comments:

Post a Comment