Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Friday, September 12, 2014

Donderdagavond

Rond 16.30 uur hadden we alles in de auto en reden we naar de 305. Jan-Marcel deed de warming-up op Sjaak's fiets, die in de trainer staat die Jun voor ons heeft meegenomen. Vanavond waren er weer een aantal bekende gezichten. George Leone was er met een aantal studenten van California Polytechnic. Vanavond was het erg winderig. Er waren weer drie heats, met Jan-Marcel in de tweede heat als tweede fietser. Damjan startte voor hem. Thomas heeft Jan-Marcel  gestart voor zijn run. Dit was iets lastiger dan gewoonlijk vanwege de wind. Jan-Marcel reed niet erg hard, het waaide hard met veel windvlagen. In de laatste heat zijn er maar drie fietsen gestart; Gareth, Greg en Todd.

Het was deze keer veel gemakkelijker om Jan-Marcel uit de fiets te krijgen dan gisteren. Deze keer stapte hij er zelf uit, gisteren hebben we hem eruit moeten helpen. Nadat alle heats klaar waren, zijn we terug gegaan naar het hotel om een aantal spullen in de kamer te zetten en de fiets in de gang. Nu zijn we in het Civic Center om te horen welke snelheid Jan-Marcel heeft behaald. Het zal niet heel snel zijn.

Jun deelt altijd de snelheden mee die gereden zijn. Vanavond reed Jan-Marcel 70 mph. Als de meeting klaar is, gaan we weer naar de Chinees om te eten.

2 comments:

  1. Zet hem op JM!! Je zit er dichtbij! Groet Marjon

    ReplyDelete
  2. Hartelijk dank!
    We doen ons best hier in BM. Helaas liep het vanavond niet helemaal volgens plan vanwege een lekke voorband. Maar verder allles heel en overeind gehouden. Morgen wordt de fiets weer volledig nagekeken en gaan we morgenavond onze laatste kans ;-)

    ReplyDelete