Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Saturday, September 14, 2013

Battle Mountain - dag 5

Gisteravond hebben Jan-Marcel en Thomas zich aangemeld voor de ochtendsessies. Gezien de relatief goede omstandigheden 's ochtends en de winderige omstandigheden 's avonds gaan we toch maar weer een ochtend meepakken. Jan-Marcel had gekozen voor de eerste sessie; Thomas voor de derde.


De omstandigheden zien er goed uit, de zon komt mooi door en nagenoeg geen wind. Na een kleine mijl voelt het wat moeizaam aan. Een blik op de srm-meter geeft aan dat er iets echt mis is. Te veel vermogen voor deze snelheid. De fiets naar de linkerbaan en daar is het geluid van een leeglopende band. Helaas kon de chase niet zo snel vangen, maar het blijft weer beperkt tot weer wat oppervlakkige krassen. Binnen no-time is de weg weer vrij. Na de eerste sessie rijden we snel op en neer naar Batte Mountain om een nieuwe binnenband en buitenband op te halen in het hotel.

Tegen de tijd dat we terug zijn bij start is het te laat voor Thomas zijn heat en proberen we Jan-Marcel in een latere heat te krijgen. Heat 4 is vol, maar er wordt nog een vijfde heat toegevoegd. De race verloopt goed, maar helaas nog geen persoonlijk record. Met een snelheid van 123,20 km/u voorlopig goed voor een derde plaats achter Wil Baselmans en Sebastiaan Bowier en op de voet gevolgd door Aurélien Bonneteau.


Vanavond gaan we niet rijden de weersverwachting is niet echt goed en we hebben de rust nodig.


Wat is Thomas aan het doen?
Onder de goede inzenders wordt een t-shirt verloot.

No comments:

Post a Comment