Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Monday, September 14, 2015

Maandag, dag 1: Kwalificeren

De kwalificatieruns waren deze ochtend. Er waren 5 heats gepland met een flink aantal rijders. Een aantal fietsen zijn gevallen tijdens de run, maar de meeste zijn gekwalificeerd. Todd was heel erg snel met 72m/h (115 km/uur), een nieuw kwalificatie record.

Jan-Marcel zeilde rustig door de tijdwaarneming, zijn ketting was eraf gegaan tijdens de run. Hij is gemeten op 39.4 m/h. Sjaak en Erika hebben Jan-Marcel ingetaped en gestart. Dave reed onze volgauto.

Er is een nieuw ongestroomd handbike record gereden door Liz. Ook een nieuw Junior Trike record door Florian.

Jan-Marcel reed nog niet snel genoeg om de 5 mile run te rijden, dus hij moet morgenochtend weer kwalificeren.

1 comment: