Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Tuesday, September 15, 2015

Dinsdag, dag 2: Kwalificatie en 5 mijl run

Vanochtend was het weer vroeg op. Gisteravond waaaide het hard en er viel wat regen, dus er waren geen runs. Vanochtend zou bekeken worden of het goed genoeg was om te racen, dat bleek zo te zijn. We stonden al klaar toen het groene licht werd gegeven.

Jan-Marcel was als eerste aan de beurt in de eerste heat. Hij kwam met 57.66 mph door de tijdwaarneming. Weer met een afgelopen ketting, deze keer aan de linkerkant. We hebben meteen de kettingspanner aangepast. Gelukkig was daar even tijd voor en waren de benodigde gereedschappen aanwezig, of bij ons of bij iemand anders. De vijl en de tang waren erg handig.

Daarna door naar de start van de 5 mijl. We konden de warm-up fiets van Liverpool gebruiken, geweldig! Jan-Marcel zat samen met Liz in de tweede heat. Hij kwam behoorlijk vermoeid uit de fiets. Er is een snelheid gemeten van 76.02 mph. Todd heeft 81 mph gereden, Ellen een nieuw dames trike record.

Jan-Marcel staat nu op de lijst voor de derde en laatste heat van vanavond. Niet voor morgenochtend, een beetje langer slapen is welkom.

2 comments:

  1. Gaat de goede kant op. Gefeliciteerd met de 76mph! Daar krijg je een boete voor in Engeland ;-)

    ReplyDelete
  2. En hier misschien ook wel. Als de state trooper langs komt zaterdag krijgt iedereen die harder heeft gereden dan 70mph een bon

    ReplyDelete