Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Monday, July 10, 2017

Dekra Zondagavond

Als eerste doet Nicci Walde een aanval op het uur record. Jan-Marcel rijdt dan in de volgauto mee als waarnemer namens de IHPVA. Nicci rijdt iets minder snel dan gehoopt, maar is zeer tevreden met het resultaat*.

Pieter gaat als tweede van start voor zijn uurspoging. De eerste ronde rijdt hij in een keurig gemiddelde van iets meer dan 59km/u. In de derde ronde komt hij binnen. Hij heeft nog steeds iets meer vermogen nodig dan met zijn vorige fiets. Nader onderzoek moet uitwijzen of dat komt door de slechtere weersomstandigheden of dat er toch nog verbeteringen moeten komen aan de fiets.

Dan gaat een rijder van het Franse team van start voor een 200m poging. De teller blijft steken tussen de 80 en 90 km/u.  Dan de tweede poging van Jan-Marcel. Het wegrijden gaat nu al een stuk beter. Al doende leert men zullen we maar denken. De verdere rit verloopt goed, al staat er helaas te veel wind voor een legale run. Met een mooie 108,5 km/u en een schat aan meetgegevens verlaten we de baan.
 
Vanuit dit medium willen we eenieder bedanken die dit mede mogelijk gemaakt hebben.
In de eerste plaats de organisatie van dit geweldige evenement. Heike, Christoph, Thomas en Gerard ontzettend bedankt!
In de tweede plaats een hartelijk bedankt aan al onze trouwe volgers.
Als laatste aan onze familie en vrienden zonder hen hadden we niet zo veel tijd kunnen steken in het verbeteren van mens en machine.* zie website van de organisatie voor de gereden snelheid.

No comments:

Post a Comment