Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Saturday, July 8, 2017

Dekra Zaterdagavond

Jan mag als eerste de baan op en rijd een keurige 93,3 km/h. Lekker rustig aan gereden en geen eindsprint ingezet. Hij spaart zich nog voor later dit weekend. Het Franse team rijdt een rondje en daarna is Jan-Marcel aan de beurt voor zijn eerste rit in de Cygnus Omega.Het starten gaat erg voorzichtig. Hij moet duidelijk wennen aan de nieuwe startmethodiek met een zijwieltje. Hij komt goed weg en rijdt een keurige eerste ronde. In de tweede ronde wordt een rustige eindsprint ingezet en komt hij met 103,2 km/h door de tijdwaarneming. Het stoppen gaat ook goed hoewel het wat overdreven is om al ruim 500m voor de catch-area op drie wielen te gaan rijden met 20 km/h.


Pieter heeft nog wat kleine probleempjes die later op de avond ook verholpen zijn. Hij rijdt dan ook een paar rondjes lang een mooie snelheid. Dat belooft veel goeds voor morgen.

2 comments:

  1. Rijden jullie allemaal met één en dezelfde fiets, of heeft ieder een eigen racemonster gebouwd?

    ReplyDelete
  2. Hoi Reinier,

    Afgelopen weekend hebben we met twee verschillende fietsen gereden. Pieter reed met zijn nieuwe PP3.1 trike terwijl Jan en Jan-Marcel allebei met de Cygnus Omega bike reden.
    Jan-Marcel had zijn eigen Cygnus Chronos thuisgelaten aangezien die op dit moment niet rijklaar is.

    ReplyDelete