Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Saturday, July 8, 2017

Dekra Zaterdagochtend

Afgelopen nacht heeft het behoorlijk geregend. Als we om zes uur bij de baan komen is alles nog kleddernat. We besluiten dan ook om voorlopig niet te rijden. Het risico op lekke banden of glijpartijen op een nat wegdek zijn veel te groot.

Jan verplaatst zijn snelheidsmeter zodat hij zijn snelheid en vermogen wat gemakkelijker kan aflezen. Bij een periscoop kijk je in de verte en plaats je de snelheidsmeter ook op een grotere afstand, nu met de camera's kijk je op een beeldscherm en moet ook de snelheidsmeter dichterbij zodat je ogen niet op verschillende afstanden hoeven scherp te stellen. Ondertussen zet Jan-Marcel een achterwielplaat opnieuw vast. Het aanlopen is daarmee verholpen.

Pieter begint zijn speurtocht naar de verdwenen snelheid.

Om acht uur verlaten we de baan die dan langzaam aan droog begint te worden. Tijd voor weer een copieus ontbijt. Vanmiddag om vier uur mogen we weer naar de baan.

No comments:

Post a Comment