Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Monday, September 12, 2016

Battle Mountain - Zondag

Na het ontbijt zijn we begonnen met het assembleren van de fiets. Omdat de fiets niet meer dan 23kg mag wegen tijdens transport in het vliegtuig hebben we veel onderdelen uit de fiets gehaald en over de andere bagage verdeeld. Rond een uur of 11 was de fiets gereed en zijn we op zoek gegaan naar ‘vangers’ om het starten te oefenen. Uiteindelijk vonden we deze niet bij het Civic Center en enkele hotels en zijn we bij de weg gaan kijken welke geschikt zou zijn om te oefenen. De weg waar we voorgaande jaren oefenden was net voorzien van een nieuwe laag grind en daarmee niet meer geschikt. Op de eerstgenoemde weg kwamen we het Japanse team en de NHK filmploeg tegen die ons zeer hartelijk begroeten. Uiteraard gelijk met de camera op ons gericht. Voor we het wisten was het interview begonnen… Dit was ook onze eerste kans om een blik te werpen op en in de nieuwe fiets van het Japanse Team. Deze zag er zeer mooi en professioneel gemaakt uit. Veel van de adviezen die we ze gegeven hadden in Japan hadden ze ter harte genomen, zo konden we aan de fiets zien. Na het interview hebben we kort het starten geoefend en voor het vangen konden we rekenen op 5 mensen van de NHK televisie.

Daarna zijn we terug gegaan naar ons motel om te lunchen. Om 14:00 zijn we naar het Civic Center gegaan en daar hebben we de Cygnus Chronos laten goedkeuren voor deelname aan het WHPSC event.

Na een power nap en de spreekwoordelijke duik in het zwembad, waar we alleen maar landgenoten troffen, zijn we lekker gaan eten bij ons favoriete restaurant in Battle Mountain.

Om 19:00 begon de eerste ridersmeeting. Na het voorstelrondje is er uitvoerig toegelicht wat er morgen gaat gebeuren en wat de regels zijn. Ook is de start volgorde bepaald voor de kwalificatieruns die morgenochtend vanaf 7 uur in 5 heats plaatsvinden. Wij zullen als eerste in de 3e heat starten, waarschijnlijk rond 8:20. Er zijn dit jaar veel teams en we verwachten dat het niveau dit jaar erg hoog ligt. Het gaat dus een spannende week worden.

No comments:

Post a Comment