Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Thursday, September 15, 2016

Battle Mountain - Woensdag

's Ochtends hebben we niet gereden, zodat iedereen nog wat meer rust zou hebben.

Na de IHPVA vergadering vanmiddag een powernap gedaan en daarna alles rustig klaar gemaakt voor de avond sessie. Ik stond als eerste van de tweeede heat gepland. De eerste startpoging mislukte, maar Sjaak en Hayco hadden me al heel snel weer overeind. Tweede startpoging verliep prima. Maar al bijna direct liep de ketting eraf. Meteen na de linkerbaan gestuurd voor een midway catch. Na wat voelen bleek de ketting er bij de trapas afgelopen te zijn. Ja, daar kon ik, in tegenstelling tot de derailleurzijde, al rijdend niet bij komen. Op dat moment lag de snelheid zo rond de 40 – 45 km/u. De volauto vond mijn snelheid blijkbaar hoog genoeg en bleef er acher rijden.

Langzaamaan liep de snelheid op tot rond de 60 km/u en dat terwijl ik niet kon trappen. Op een gegeven moment werd ik ingehaald door Calvin. Mijn snelheid bleef redelijk constant tot net na de timing traps. Toen vertraagde de fiets langzaam een beetje.

Een keurige catch door Barclay.

Morgenochtend slapen we uit en gaan we de fiets schuren en plamuren. Hayco gaat morgen naar de Newmont mine tour. 

Todd heeft een nieuw wereldrecord gereden: 88,26 mph = 142.04 km/u. Echt geweldig gedaan. 

No comments:

Post a Comment