Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Monday, September 12, 2016

Battle Mountain - Maandagochtend Kwalificatie runs

Vanochtend vroeg opgestaan voor de kwalificaties. Na het ontbijt en de bandjes oppompen wordt de auto ingeladen. Vlak voor catch komt de schoolbus ons tegemoet. We zijn dus ruim op tijd aangezien we pas in de derde sessie starten. Bij start is het wat hectisch. Dat is vrij gebruikelijk voor de eerste keer, deze keer door wat verschillende omstandigheden wat meer dan anders waaronder een vrachtwagen die vast zat en uitgegraven/gesleept moest worden. Barclay en Beth hebben een mooie trainer meegebracht die ik ook mag gebruiken. Een mooi voorbeeld van de sfeer die er heerst.

We zijn als eerste in de derde sessie. De start verloopt erg goed en we komen prima weg. Ik rij submaximaal om me niet op te blazen voor de avond runs. De wind is behoorlijk maar niet problematisch. Gewoon lekker meegaan. Uiteindelijk met ruim 61 mph door de timing heen. Snel genoeg voor de derde sessie vanavond. Nu eerst boodschappen halen en lunchen, daarna tijd voor wat rust.

De Cygnus Chronos heeft tijdens de kwalificatie run vanochtend een snelheid behaald van 61.6 mijl per uur.

4 comments:

 1. Sounds like a solid start. Well done team Cygnus :-)

  ReplyDelete
 2. Waaraan moet je voldoen tijdens de kwalificatie? Een minimum snelheid? Zoja, wat is de minimum snelheid?

  ReplyDelete
 3. Je moet laten zien dat je de 2,5 mijl netjes kunt afleggen. Als je sneller rijdt dan 60mph mag je ook 's avonds rijden. Die grens wordt echter redelijk vaak naar beneden bijgesteld als er minder mensen harder dan 60 mph hebben gereden dan dat er plekken zijn. Er wordt wel altijd rekening gehouden met de benodigde tijdsduur, want de weg mag niet te lang afgesloten zijn.

  ReplyDelete
 4. Mooi werk Jan Marcel en het team Cygnus natuurlijk. Succes de komende dagen.

  ReplyDelete