Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Friday, September 16, 2016

Battle Mountain - Donderdag

Door het grote aantal aanwezigen hier in het hotel is de internetverbinding niet meer toereikend. Op dit moment ├╝berhaupt geen verbinding meer. Vanochtend uitgeslapen (7.30 uur), ontbeten en aan de fiets gewerkt. Hayco was mee met de mijn-toer. Om 11 uur naar het Civic Center voor de rijdersmeeting. Cut-off speed voor de avondruns werd verhoogd naar ongeveer 63 mijl per uur. Oeps, dat werd dus geen avondrun voor mij. Na het hele plaatsingsproces bleef er echter nog een plek over in de eerste heat. Ik heb de rijders/organisatie gemeld dat dit toch niet de bedoeling kon zijn. We laten toch niet een plek in de avond verloren gaan? De cut-off speed werd daarop verlaagd tot 60 mph en de twee rijders die aan dat criterium voldeden, mochten alsnog een plek kiezen in de avond in volgorde van snelheid. Daardoor mocht ik vanavond toch nog rijden en kreeg Alexei een On Deck in de eerste heat.

De start verliep erg goed. De run was zwaar en de snelheid viel me een beetje tegen. Uiteindelijk 73,84 mph maar de wind was iets te hard. Na de avondmeeting samen met Dave bij de Chinees gegeten. We waren nog net op tijd terug bij het hotel om nog even 10 minuten te zwemmen. (spa nog steeds out of order). Nu maar eerst weer uitslapen.

No comments:

Post a Comment