Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Thursday, September 20, 2012

Battle Mountain - De terugreis

Het inpakken op zondagochtend verloopt voorspoedig. Om half twaalf is de tank van de auto ook weer volgegooid en gaan we op weg. Tegen drie uur komen we in Reno aan. Tijd om de benen te strekken en even wat te eten. Zoals gebruikelijk doen we dat weer bij Fuddruckers. Deze hamburgertent ligt vlakbij de snelweg en de burgers smaken hier goed.

Na deze uitgebreide pauze rijden we door richting Sacramento. Tijd weer voor een korte stop. Men heeft zin in een shake of een smoothie. Die kopen we in Greenfield. De tank van de auto wordt ook weer bijgevuld zodat we door kunnen naar San Francisco. Daar rijden we meteen door naar Presidio Inn. Dit motel hadden we vorig jaar ook op de terugweg. We eten nog wat en duiken dan het bed in. De wifi verbinding is hier op de derde verdieping te slecht om te skypen.De volgende ochtend lopen we naar de IHOP voor een ontbijt. Daarna springen we in de auto en rijden we naar het vliegveld. Zouden we deze keer wel allemaal een gewone stoel hebben? Op het vliegveld van San Francisco is het zoals gebruikelijk weer erg druk bij de douane. Het kost ons dan ook nogal wat tijd voordat het lukt om bij de gate te komen. Het vliegtuig schijnt weer erg vol te zitten zodat het baliepersoneel contact opneemt met de bemanning om te controleren of we nog meekunnen. Dan komt de seniorpurser zelf even naar de balie. Het is dezelfde seniorpurser als op de heenweg en hij blijkt onze namen herkend te hebben. We mogen mee en er zijn zelfs nog normale stoelen voor ons vrij. Na ruim 9,5 uur vliegen komen we op Schiphol aan. Het merendeel van de bagage hebben we snel verzameld, maar de doos met het luik en wat kleding van David zijn spoorloos. Na lang wachten vult David een aantal formulieren in en als het goed is wordt het luik binnenkort bij hem thuis bezorgd.

Dan gaan we door de deuren de ontvangsthal. We nemen afscheid van elkaar en spreken af dat we even een maand rust nemen voor wat betreft Cygnus. Daarna zullen de voorbereidingen weer starten voor Battle Mountain 2013 en natuurlijk de recordpogingen van andere teamleden.

2 comments:

 1. Thomas, Jan-Marcel, David,
  Nogmaals proficiat met de door jullie behaalde meer dan fantastische resultaten. Ik heb genoten van jullie professionele manier van optreden en compromisloze inzet tijdens de ritten. Hoe diep Thomas de laatste rit is gegaan, ik stond erbij en keek ernaar, hebben een diepe indruk op mij gemaakt. Dat belooft nog heel wat.
  Groeten,
  Wim Schermer

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Wim,

   Hartelijk dank voor de felicitaties. We hebben zelf weer enorm genoten van het hele Battle Mountain spektakel. We wisten dat de fiets snel was, maar de resultaten hebben onze verwachtingen ver overtroffen. De fiets is nog beter dan verwacht.
   We vonden het erg leuk om dit jaar ook eens een paar Nederlandse toeschouwers te mogen begroeten. Het is fijn om te weten dat je niet alleen ondersteund wordt door je eigen team, maar ook door 'buitenstaanders'
   Nogmaals onze hartelijke dank.

   groetjes,

   Team Cygnus

   Delete