Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Monday, September 17, 2012

Battle Mountain - dag 6 - Award Dinner

Snel even douchen, omkleden en dan op naar The Owl's Club een van de twee steakhouses in town. Als we daar binnenlopen is het al behoorlijk druk. We schudden handen, zetten handtekeningen op posters en zoeken een plekje om te zitten. Het eten is deze keer best aardig. Naast de salade bar hebben ze zelfs nog warme groente en de lasagne smaakt heel behoorlijk. Nadat iedereen uitgegeten is, wordt Mike Mowett naar voren geroepen. Mike is de man van de lijstjes. Hij houdt alle uitslagen in de gaten en heeft overzichten van de snelste sprinters en endurance rijders uit binnen- en buitenland. En zo beheert hij ook een lijst met alle Battle Mountain uitslagen. Mike roept alle 35 deelnemers een voor een naar voren. Bijzondere zaken worden vermeld en iedereen krijgt een certificaat met daarop de prestaties van de afgelopen week. Extra aandacht gaat natuurlijk naar de nieuw recordhouders, Tom Amick en Phil Plat met de tandem en Gareth met de trike.David is als twaalfde geëindigd, Thomas als vijfde net achter Aurelien Bonneteau. Dat is een hele goede prestatie zeker als je bedenkt dat Aurelien de huidige werelduurrecordhouder is in de categorie ongestroomlijnd. En zo zijn we bij de top drie aangeland van deze week. Het wordt doodstil in de zaal. Is er nu een snelheid voor Jan-Marcel of.... Mike vertelt dat voor hem alleen de snelheden tellen en dat de racecommissie weliswaar niet in staat is om een officiële snelheid te noemen, de commissie was wel in staat om een zeer conservatieve inschatting te maken aan de hand van de videobeelden. Op basis daarvan komt men uit op een snelheid van minstens 79.4 mph zodat eerst Jan Bos naar voren wordt geroepen, gevolgd door Jan-Marcel en als snelste Sebastiaan Bowier.

Dan is het tijd voor het officiële deel. Allereerst worden alle vrijwilligers hartelijk bedankt met een staande ovatie en een medaille. Dan krijgt iedereen, voor zover van toepassing, zijn of haar nieuwe petje. De drie rijders van team Cygnus krijgen een nieuw exemplaar; David een van 65 mph, Thomas mazzelt en krijgt zowel een 70 als een 75 mph petje en ook Jan-Marcel krijgt zijn 75 mph hoofddeksel. Daarna worden de drie snelste dames en heren naar voren geroepen. Kira Prokopakis wordt derde, Ellen van Vugt tweede en Barbara Buatois wordt eerste. Bij de heren eindigt Jan-Marcel op de derde plaats, Jan Bos op de tweede plaats en Sebastiaan is de onbetwistte kampioen van de World Human Powered Speed Challenge 2012. Dan is het tijd om afscheid te nemen.

We schudden handen, feliciteren en worden gefeliciteerd. Het is tijd om te gaan slapen. Morgen inpakken en wegwezen. Nederland here we come.

2 comments:

 1. gefeliciteerd met de behaalde resultaten! het was een bijzonder weekje als ik het zo heb gelezen. ik heb de berichten deze week gevolgd en ik kan niet anders zeggen dat ik toch een beetje jaloers ben, wat een top prestaties!

  groeten,
  Francis

  ReplyDelete
 2. Hallo Francis,

  Hartelijk dank voor de felicitaties. De resultaten hebben onze verwachtingen ook ver overtroffen. We wisten, op basis van de resultaten van vorig jaar, al wel dat de fiets snel was, maar dit hadden we zelf niet ingeschat. Met een aantal aanpassingen en wat extra training moet het voor de huidige rijders mogelijk zijn om volgend jaar weer in de top mee te draaien.

  groeten,

  team Cygnus

  ReplyDelete