Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Sunday, September 16, 2012

Battle Mountain - dag 6 - Ochtendsessie

Vanochtend de laatste kans voor David voor een legale speedrun. Aangezien de kans op legale wind 's ochtends groter is dan 's avonds, rijdt David vanochtend. Hij wil dolgraag nog een 70+ speedrun op zijn naam zetten. Iedereen is er van overtuigd dat het met zijn snelheid wel goed zit. Tot op heden zat het voor hem echter niet mee voor wat betreft legal wind. Als we aan de start verschijnen waait het behoorlijk. Dit ziet er niet goed uit, maar het blijft sr305 en we hebben hier vaker rare omstandigheden gehad. Wind bij de start betekent niet dat er ook wind bij de traps is en omgekeerd. Er zijn wat kleine heuveltjes naast de weg en vergeet niet dat er 8 km zit tussen de start en de traps.



David gaat goed van start. Het is duidelijk dat het onderweg waait, maar wat is de wind in de traps? We zien de fiets een aantal keren bij de volgauto wegrijden, maar al met al wordt de snelheid niet echt hoog. Hij heeft duidelijk last van de wind. We zien hem bij de 1 mile marker nog een keer versnelen, maar daarna knijpt hij al snel in de remmen. Bij de timing traps staan de linten strak gespannen en David hobbelt daar met een gangetje van 63.71 mph doorheen. De wind blijkt met 803 foot per minuut ruim boven de legale 328 foot per minuut te zijn. Helaas geen snelle legale run voor David dit jaar. Dat is balen, maar we weten allemaal dat het niet aan hem heeft gelegen. We gaan ons nu klaar maken voor de avondsessie.

No comments:

Post a Comment