Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Saturday, September 13, 2014

Vrijdagavond

Het weer zag er heel goed uit vanavond, met weinig tot geen wind. Jan-Marcel ging van start in de tweede heat als tweede fietser, na Damjan. De start was er een uit het boekje. De run zag er ook prima uit vanuit de chase auto. Bij catch boog de fiets iets af naar links. Toen we Jan-Marcel uit de fiets hadden gehaald, dat kostte enige moeite, was de voorband helemaal plat. Jan-Marcel zei dat hij de fiets niet meer sneller kon laten gaan, de platte band verklaart dat. Hij heeft een behoorlijke snelheid behaald, maar niet de snelheid die hij eigenlijk had willen behalen.

Tijdens de rijdersmeeting bleek de snelheid 76 mph geweest te zijn. Na het eten bij de Chinees zijn we teruggegaan naar het hotel waar Jan-Marcel nog even in de whirlpool gezeten. De voorband bleek een aantal gaatjes te hebben door de goat head thorns. Die hebben waarschijnlijk ergens op de weg gelegen. De band is verwisseld, de fiets is weer klaar voor morgen.

No comments:

Post a Comment