Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Bouw

Tijdens het Paasweekend (2010) heeft Team Cygnus hard gewerkt om hun eerste stroomlijn te bouwen. Deze eerste stroomlijn zal gebruikt worden als testkuip. Hiermee zullen de eerste testritten worden verreden, en andere validaties worden gedaan. Als hiermee een rijdende fiets is gebouwd, zullen de geleerde lessen worden meegenomen naar de uiteindelijke kuip(en). Zo kunnen we een lichte, sterke maar vooral veilige stroomlijn verkrijgen.
Terwijl Hans en Pieter de oven afmaken (regelsysteem voor temperatuurscontrole), beginnen  Jan-Marcel, David en Thomas met het op maat snijden van de materialen en het lamineren.
Om zeker te zijn dat we de juiste lagen in de juiste volgorde lamineren, wordt alles goed voorbereid en in volgorde klaar gelegd.
Na het lamineren en vacumeren, wordt een controle uitgevoerd of er geen lekken waren, omdat een correcte druk heel belangerijk is voor een goed product.
Waarna de eerste helft de oven in ging.
12 uur bakken op 70 graden celsius.
Het laminaat ziet er mooi uit. Geen overbodige hars in de rand.
De eerste helft is een feit! V.l.n.r. Thomas, Hans, Jan-Marcel, Jan, David.
Na nog een middag hard werken is de volgende dag de andere helft ook een feit!
V.l.n.r. Pieter, Jan-Marcel, Thomas, David. Voorgrond; Hans, Arjen.
Nice and small!