Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Test & training

Test & Training
Elke rijder ondergaat een uitgebreid testprogramma op een ligfietsergometer. Dit testprogramma evalueert de complete fysieke conditie van de rijder. De capaciteit van de drie belangrijke menselijke energiesystemen te weten de creatinefosfaat batterij, de anaërobe glycolyse en het aërobe energiesysteem worden hiermee exact bepaald. Op basis van de testresultaten, doelstelling en trainingsmogelijkheden van de rijder, worden de trainingen geoptimaliseerd. De testresultaten dienen tevens als input van een simulatiesoftware die een voorspelling maakt van de wedstrijdprestatie.

Simulatie
Met een speciaal in Matlab geschreven simulatie software (mathematical computing software for engineers and scientists) kunnen prestatie voorspellingen worden gedaan van de rijder op basis van zijn fysieke mogelijkheden en de eigenschappen van de fiets en parcour. Ook kan de invloed van een bepaalde wedstrijdstrategie op de uiteindelijke prestatie voorspeld worden.

Voorbeelden: