Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Wednesday, May 4, 2016

Big in Japan

De kenners zullen waarschijnlijk wel gezien hebben dat de testbaan waarop we in een vorige berichten reden niet de RDW baan in Lelystad was. Het was evenmin de baan van Aldenhoven en ook niet de baan van DEKRA, Opel of Ford. We hebben gereden op de testbaan van het Japan Automobile Research Institute (JARI) in Shirosato.

We kregen van de Japanse publieke omroep (NHK) de vraag of we wilden meewerken aan het tv-programma Supreme skills (Sugowaza). In dit programma zetten ze twee teams tegenover elkaar om een extreme prestatie neer te zetten. In dit geval ging het om het Japanse team dat ook gaat deelnemen aan de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain en team Cygnus.
Op deze manier krijgt het Japanse team meteen de mogelijkheid om te kijken hoe hun kansen staan als ze in september naar Battle Mountain gaan.
Na de opnamen bij diverse teamleden thuis of op hun werk en op onze kluslocatie in februari, volgden eind maart de opnames in Japan. Hadden we in Nederland te maken met een filmploeg bestaande uit een regisseur, cameraman, geluidsman en een tolk, in Japan werden alle registers opengetrokken. Toen we de testbaan van JARI werden opgereden, kregen we de indruk dat er nog een evenement gaande was. Dat bleek de filmploeg te zijn.

Zaterdags kregen we de gelegenheid om de fiets even te testen en werd alles doorgelopen voor de grote opnamedag op zondag.

Op zaterdag 7 mei aanstaande zal het programma worden uitgezonden op de Japanse tv.

No comments:

Post a Comment