Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Thursday, July 16, 2015

1e Wereld Record Team Cygnus

De afgelopen weken was team Cygnus druk bezig om de drie speedbikes klaar te maken voor het DEKRA recordweekend. Voor vertrek hadden we er alle vertrouwen in dat de fietsen goed zouden zijn. De grote vraag was meer hoe de rijders het er zelf vanaf zouden brengen. Je kan je tijd tenslotte maar 1 keer besteden en trainen en aan fietsen sleutelen kan nu eenmaal niet gelijktijdig.

Vlak voor vertrek meldde Pieter zich af; hij kan helaas niet naar DEKRA. David, Sjaak en Jan zullen team Cygnus vertegenwoordigen. Voor Sjaak wordt het de vierde keer dat hij in de Cygnus Beta rijdt en is dit zijn eerste wedstrijd. Na wat opstartprobleempjes haalt hij tijdens de sprint een snelheid van 94,4 km/h. Dat belooft nog wat voor de toekomst! Met wat meer ervaring en training moeten hogere snelheden zeker mogelijk zijn. Jan heeft inmiddels de nodige ervaring op DEKRA en gaat voortvarend van start tijdens zijn 6-uurspoging. Met snelheden rond de 76 km/h gaat hij over de baan. Helaas moet hij wegens extreme omstandigheden in de fiets na ongeveer 3 uur de race staken. Achteraf blijkt dat hij wel een nieuw wereldrecord gereden heeft op de 100 mijl*. Tijdens de sprint laat Jan zien dat hij niet alleen een duursporter is. Met een snelheid van 95,5 km/h is hij iets sneller dan Sjaak en de snelste van het hele weekend.

Al met al een zeer geslaagd weekend, waarin opnieuw duidelijk geworden is dat de fietsen bijzonder goed zijn. We verwachten dan ook dat met wat extra training er in de toekomst nog wel meer records binnen handbereik zullen komen.

* Op dit moment zijn we bezig om de papieren rond te krijgen zodat dit record ook officieel erkend wordt.

Foto: Michael Hering

2 comments:

 1. Heel erg gefeliciteerd. Jaren hard voor gewerkt en eindelijk het resultaat. Nu Battle Mountain nog. Knallen!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hartelijk dank!
   De voorbereidingen voor Battle Mountain zijn in volle gang. We zullen via deze blog en facebook proberen iedereen op de hoogte te houden.

   Delete