Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Tuesday, May 15, 2012

Progressie

De laatste paar weken heeft men bij team Cygnus slimme ideeën om kunnen zetten in tastbare resultaten. Zo wil iedere rijder met zijn eigen luik gaan rijden, wat heel handig is voor de zoektocht naar foto en videomateriaal; je kunt zo in 1 oogopslag zien wie er op dat moment voorbij komt/kwam razen. Dit is nog wel eens een probleem voor de volgers en fotografen.

Een luik in wording.
Het luik voor Thomas
Thomas zal duidelijk te herkennen zijn aan de bult,
Jan-Marcel zal te bewonderen zijn zonder bult,
en David wil gaan rijden met het oude luik, echter voorzien van een aerodynamische kap.

Ook Jan die met de Cygnus Alpha gaat rijden heeft gekozen voor een periscoop met luchthapper voor zijn 12 uurs poging komende zomer,en dit is nog in ontwikkeling op een nieuw luik. Jan is ook nog bezig met zijn aandrijving, en de nieuwe naaf gemaakt door Velomobiel.nl geeft hem alvast een zet in de goede richting.

Voorlopig wordt er dus nog volop gebouwd en we gaan deze maand gebruiken om alles af te maken, zodat er volgende maand getest kan gaan worden. Volgende maand hebben we 2 mogelijkheden om te testen en die 2 dagen willen we volledig kunnen benutten voor het testen van de nieuwe luiken, en ook willen we alle rijders laten rijden.

No comments:

Post a Comment