Welkom

Welkom op dit blog van Team Cygnus. Team Cygnus ontwerpt en bouwt speedbikes en speedtrikes die zich kunnen meten met de snelste ter wereld. Doelstelling is om met een optimale mens-machine combinatie wereldrecords te verbreken. Het Cygnus team bestaat uit technische specialisten van verschillende disciplines. Zij beschikken over vele jaren stroomlijn ervaring, zowel in racen als in ontwerpen. Alle Cygnus teamleden zijn wedstrijdrijders uitkomend op het hoogste niveau. Elk jaar rijden zij nationale en internationale wedstrijden als Battle Mountain, Wereld -en Europese kampioenschappen, Michigan Human Powered Speed Challenge, maar ook recordpogingen op de banen van RDW, DEKRA en Opel.

Op de pagina "Team" kunt u zien wie de leden zijn van Cygnus.

Monday, February 6, 2012

Het eerste klusweekend van het nieuwe jaar

Afgelopen weekend was het weer zo ver een Cygnus klusweekend. Eerst maar eens gekeken wat er nog met de verschillende fietsen moet gebeuren. We moeten nog veel doen, maar we hebben het nu weer op een rijtje staan.

We zijn druk bezig geweest met het verstevigen van de Cygnus Alpha met behulp van honingraat. Als dat goed uitpakt, dan kunnen we dezelfde techniek toepassen op de trike.


Tevens hebben we een start gemaakt met het maken van een mal voor extra luiken. Op deze manier moet het mogelijk zijn om verschillende luiken te maken voor de verschillende rijders. Zo kunnen we goed experimenteren met de grootte van de luchtinlaat etc.

No comments:

Post a Comment